Fruit banana cream pie

Denna paj är helt fenomenalt underbar! Den härliga vaniljkrämen blandat med kolagrädde och frukt passar som gjutet i munnen. Man vill bara ha mer och mer. Helt enkelt en favorit för alla. Den är riktigt enkel att göra, speciellt om du köper färdig vaniljkräm och kolasås. Den kan helt enkelt inte misslyckas, även för nybörjaren!


Receptet: (1 form)

Pajskal:
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl vaniljkräm (antingen egen, eller om det ska gå snabbt färdigköpt
4 dl kolagrädde*
3 bananer
jordgubbar/kiwi/mandarin/banan till garnering

Pajskal: Värm smöret i micron så det är på gränsen till att börja smälta(det ska endast bli mjukt), rör ner mjöl, socker, salt och vaniljsockret. Rör ner varsamt och inte längre än nödvändigt. Tryck ut i en pajform och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Fyllningen: Bred ut vaniljkrämen över de kalla pajskalet. Lägg på skivade bananer och bred sedan ut kolagrädden. Garnera med frukt och strimla ev över lite kolasås(ex ohoy eller egen).

*Kolagrädden gör du genom att vispa grädde fluffigt. Rör i kall kolasås, antingen så gör du egen eller använder dig utav färdigköpt!


Lasange alá Jennifer

Förut så var lasagne en av mina favoriträtter, men sen åt vi det så mycket och aptiten för lasagne började svalna. Men nu när det var så länge sedan var det helt underbart att få avnjuta en lasagne igen!! Kanske var den även så god för att det var första gången jag gjorde en helt själv. Annars har jag alltid pappa vid min sida men nu var jag helt själv. Riktigt lyckat blev det och även mamma och Micke älskade den. Mamma tyckte det var en av de godaste lasagner hon ätit!! Och det måste väl vara nog med bra betyg? ;)

För att avrunda detta så tycker jag att ni ska göra denna rätt någon dag. Mitt recept är GRYMT! :)





Lasagne (4 stora portioner):
500 g köttfärs
ca 10 stchampinjoner
½-1 gul lök
1 burk krossade tomater (ca 500 g)
0,5 dl tomatpuré
2-3 st klyftor vitlök
olivolja
smör
Salt
Svartpeppar
10 st lasagneplattor
Bechamelsås:
ca 9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
100 g ost
Peppar
Salt

Gör såhär:
Fräs köttfärs, champinjoner och gul lök i lite smör tills det blir brynt.
Ha i tomatpuré, pressad vitlök och lite olivolja och rör runt ordentligt. Ha i ett par matskedar vatten. Rör i krossade tomaterna och ytterligare lite olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt sjuda ca 5-10 minuter och ha ev i lite vatten.
Bechamelsåsen:
Smält smöret och vispa sen upp med mjölet. Ha därefter i ca 3 dl mjölk och låt halvkoka. När såsen blir tjock fyller du bara på med mjölk och fortsätter så tills all mjölk är slut(av de 9 dl). Ha i ca 100 g ost som du låter smälta. Salta och peppra ev(jag brukar strunta i det).

Varva köttfärs, bechamelsås och lasagneplattor i en lagom stor ungsform. Avsluta med bechamelsås högs upp och ev lite ost som garnering! In i ugnen ca 25 minuter i 200 grader tills lasagnen fått färg. Stäng sen av ugnen och låt lasagnen stå ytterligare 5 minuter på eftervärme. KLART! Servera med en fräsch sallad och ett glas mjölk :)


Kladdkaka i världsklass

Kladdkaka är verkligen en stooor favorit hos mig. Älskar när man får en perfekt bit kladdkaka som är alldelses kladdig men ändå lite seg. Jag har inte riktigt hittat något recept tidigare som fyllt upp till mina förväntningar, men nu, nu har jag äntligen hittat ett recept som verkligen stämmer in på allt som klassas som den perfekta kladdkakan. Liiite extra smör och liiite extra socker är hemligheten bakom perfektionism.



Receptet:(en form)
3 ägg
4 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
Några bitar choklad
225 g smör

Gör såhär:
Vispa ägg och socker(dock inte för länge utan bara så att ägget blir slätt), rör sedan i mjöl och kakao. Smält smör och choklad tillsammans. Blanda därefter samman allt till en jämn och fin smet. Häll smeten i en smord och bröad form (gärna med löstagbar kant). In i ugnen i 175 grader, ta ut den efter ca 20 min då den börjar spricka lite i kanterna och den fortfarande är ganska kladdig/rinnig. Låt gärna kakan vila i kylen över natten.
NJUUUT!!

Foto: Godast (Jennifer)

RSS 2.0